Selecteer een pagina

DEN HAM – “Jesus, Other and You”, oftewel Joy. Onder die naam treedt een jongerenband uit Den Ham op in tal van kerken in de regio met als doel het christelijk geloof uit te dragen.

Evelien Bakhuis (21), Heleen Maneschijn (20) en Jonathan Kottier (20) leggen uit hoe de band is ontstaan. “De ouders van Jonathan zaten in een combo van de gereformeerde kerk. Toen zij een aantal jaren geleden zijn gestopt, hebben wij het muzikale werk doorgezet”, vertelt Heleen. Evelien valt haar bij: “Ik ben overgekomen vanuit een combo van de Vakantie Bijbel Club.”

Anno 2009 staat er een compleet nieuwe band. “Wij vormen echt een nieuwe club”, vertelt Evelien.”We zijn in totaal met tien jongeren, van wie er zeven muziek maken en drie de techniek regelen.” Jonathan: “Ons doel is om mensen te laten zien wat Gods vreugde met ons doet. Tegelijkertijd willen wij dat door middel van onze muziek overbrengen op andere mensen.”

De band wisselt opwekkingsliederen af met nummers van groepen als Counting Crowns en Katrina & The Waves. “Maar we zingen ook een nummer als ‘You raise me up’, dat ook door Westlife wordt gezongen”, zegt Evelien. De Hammer jongeren zorgen altijd voor een balans tussen rustige liederen en nummers met elektrische gitaar en drums. “Ik vind het altijd erg leuk om in een kerk een stevig praisenummer te spelen”, vertelt Jonathan. “Dat hebben we in de hervormde kerk in Hellendoorn al eens gedaan. Meteen na afloop werden we gevraagd om een keer terug te komen.”

Joy treedt gemiddeld tien keer per jaar op. De jonge muzikanten vinden dat het spelen in de band vooral een hobby moet blijven. Een hobby tot eer van God. “Onze ambities voor de komende jaren? Groeien in het geloof”, zegt Jonathan.

(Bron: De Twentsche Courant Tubantia maandag 16 maart 2009. Foto: Frank Uijlenbroek)